Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Σάββατο 17 Φλεβάρη - 7.30μ.μ. - ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ με αφορμή το βιβλίο Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΦΑΙΡΑ




Σάββατο 17 Φλεβάρη, 19.30

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ με αφορμή το βιβλίο Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΦΑΙΡΑ
 

Το βιβλίο Η προλεταριακή δημόσια σφαίρα που εκδόθηκε το Δεκέμβρη του 2016 από το αντιεξουσιαστικό κομμουνιστικό εγχείρημα Αντίθεση, περιλαμβάνει τα εξής κείμενα: 

-επιλεγμένα αποσπάσματα από το βιβλίο των Όσκαρ Νεγκτ (1934-) και Αλεξάντερ Κλούγκε (1932-) Δημόσια σφαίρα και εμπειρία: μια ανάλυση της αστικής και της προλεταριακής δημόσιας σφαίρας, που δημοσιεύτηκε το 1972. 

-το άρθρο του Έμπερχαρντ Κνέντλερ-Μπούντε (1945-) Προλεταριακή δημόσια σφαίρα και πολιτική οργάνωση: μια ανάλυση του βιβλίου Δημόσια σφαίρα και εμπειρία των Όσκαρ Νεγκτ και Αλεξάντερ Κλούγκε, που δημοσιεύτηκε το 1975. 

-το άρθρο του Αλεξάντερ Κλούγκε Για τη δημόσια σφαίρα και την εμπειρία, που δημοσιεύτηκε το 2015. 

-τον πρόλογο των Όσκαρ Νεγκτ και Αλεξάντερ Κλούγκε στη 2η αγγλική έκδοση, Για τις νέες δημόσιες σφαίρες, που δημοσιεύτηκε το 2016. 

-τον πρόλογο του εγχειρήματος Αντίθεση για τη συγκεκριμένη έκδοση, Η προλεταριακή δημόσια σφαίρα


----------------------------------

Η παρούσα έκδοση δεν παρέχει έτοιμες συνταγές για την οργάνωση του προλεταριακού κινήματος ενάντια στον κόσμο του κεφαλαίου και όλες τις αλλοτριωτικές διαμεσολαβήσεις του. Αποτελεί απλώς μια πρώτη απόπειρα να προσεγγιστεί το ζήτημα της οργάνωσης από τη σκοπιά της δημιουργίας μιας προλεταριακής δημόσιας σφαίρας. Ελπίζουμε να φανεί χρήσιμο στους αγώνες που θα δώσουμε την επόμενη περίοδο και να συμβάλλει έστω και λίγο στο ιστορικό κίνημα για τη δημιουργία ενός νέου κομμουνιστικού κόσμου χωρίς κράτος, εκμετάλλευση και αλλοτρίωση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου